Založ si blog

„Ako zmeniť krízu v blahobyt“ alebo „Problém je v ľuďoch“

Niekedy som premýšľal aké je to vlastne skvelé, že svet vyzrel do takejto úžasnej doby. To množstvo technológie na vysokej úrovni, ktoré pribudlo behom pár rokov a máme všetci možnosť si vybrať čo chceme. Ale zas vtipné je na druhej strane, že niekoľko stoviek rokov dozadu boli ľudia, ktorý boli inteligentnejší a to nemali kamery, ihly a skalpely z chirurgickej ocele, než vedci a astrofyzikovia z N.A.S.A. a iných úspešných spoločností dnes.

Prinieslo to zo sebou niečo tak krásne a úžasné ale samozrejme nehľadiac na technologický pokrok, zvýšila sa aj životná úroveň.

A čo je životná úroveň ? Mať sa dobre, mať prácu, mať co jesť, mať šťastnú rodinu, teplo a strechu nad hlavou ? Áno pod týmto pojmom rozumiem priemerná životná úroveň. Ale vačšina ľudí nie, oni majú vždy málo, teraz konkrétne idem riešiť problematiku slovenska, slovákov a krízu.

Niekto v dnešnej dobe nemá prácu, niekto ju má a sťažuje sa, vrajže málo zarába, že chce viac. Potom keď dostane náhodou viac, dosiahne spokojnosť ale potom zas nestačí. Niekedy nestačia ani 4 luxusné autá a domy v prekrásnych oblastiach.

Nestačí staršie auto ? Nie ! Chceš nové ? Áno ! a čo preto robíš ? Šetrím. Šetríš ? Áno. Veď chodís na pivo skoro stále.

Toto určite nieje správny prístup. Celý problém krízy a politiky vidím v ľuďoch. To je najlepšie povedať si: To sa nedá, alebo to nedokážem, toto si nemôžem dovoliť, chcem vyšší plat, ale zo správania ľudí sledujem, že ich prístup je nanajvýš ľahostajný a negatívny, preto Slovensko upadá a určite to bude čoskoro, že sa ocitneme v situácii ako Grécko. Niesom finančný odborník, vizionár, politik ani analytik, mám len maturitu ale toto je logický dôsledok dopadu na spoločnosti, toho čo sa deje neustále.

Nežil som keď bol komunizmus, neviem oňom reálne fakty tak len z počutia viem, že to nebola ideálna doba a ľudia chceli zmenu. Zmena prišla, ale ľudia sa neznemili, to neustále ohováranie, závisť, nenávisť, klamstvá, neistota, to stále v ich mysliach pretrvávalo a žilo tak dlho, že to majú aj ich deti ponich z názorov a správania. Mal by som napísať, že som medzi nimi aj ja, ale nebudem sa radiť do nejakej skupiny keď už mám svoje názory a vek.

Sledujem tým teraz niečo, čo sa Vám bude zdať fantazijné, môžete veriť alebo nie, každý máme to svoje. Všetko začína našimi myšlienkami a to sa stavím že vačsina z vás si pred nikým netrúfne povedať čo chce v skutočnosti robiť a čo chce vlastniť. Než začneme s pointou musím podotknúť, že všetko sa odvíja od vnútorného šťastia. Pokiaľ nezačnete správne uvažovať a myslieť pozitívne nikdy z vyšších cieľov nič nedosiahnete. Takže tu sa to začína, myšlienkami, než som to celé pochopil neveril som, že je možné to načom momentálne pracujem. Takže ak myslíte nato, že niečo chcete alebo nechcte vždy sa vám to splní. Keď to porovnám namňa tak by som nikdy nepovedal, že je možné natočiť vlastný film, ale nakoniec som začal písať scénar a teraz zisťujem, že čím ďalej moja snaha a úsilie a to že si idem za svojim cieľom prinesie úspech. Predtým to bolo tak, že som myslel na kvalitnú techniku, filmový štáb a v zapätí nato som si povedal to je nemožné. Áno, sám predsebou som si to potvrdil takže sa to stalo, ale teraz je tu možnosť, máte ju aj vy.

Začnite premýšľať nadtým čo chcete, myslite nato, skúste dať pozitívnym myšlienkám priestor aby sa rozvinuli a vesmír vám to dá. Ale teraz si asi každý hovorí : Aha, akože budem myslieť na niečo a ono sa mi to splní ? poviete si „Určite nie“, takže sa to nemôže splniť lebo každé vaše nie je stvorením. Toto je najdôležitejšie pochopiť, že množstvo negatívnych udalostí v našom živote sme si pritiahli my. A celkovo všetko negatívne je postoj a naše myšlienky, je to stvorenie.

Keď si spomínam na nejakú vojnu, nemôžem si vybaviť, ktorá kedy čo dobré priniesla? samozrejme žiadna nepriniesla nič dobré. Možno sa nejaký konflikt vyriešil iba dočasne ale nenávisť pretrváva po generácie od vlastnecov po rasistov prenesený pocit nenávisti sa dedí. Toto je riešenie ? Ja osobne musím uznať, že jediné riešenie za čias kolonializmu a toto dobre čítajte lebo Mahátma Gándhí našiel riešenie. Už ich nebavilo byť otrokmi tak prestali pracovať a išli na protestný pochod, strielali donich, bili ich, plakali ale sli dalej. Dokázali to a oni odťial zmizli a bez násilia. Takže toto je tiež dobrá forma, vlastne najlepšia. Prečo ? Zapojte logické myslenie. Pozabíjať pracovnú silu je zbytočné lebo nemá kto robiť a vlastne už by ani nerobil.

Teraz vysvetlím moju teóriu kladov a negatívov. Prirovnajme to k magnetu. Severné póly silných veľkých magnetov, je možné spojiť ale nasilu, to je ako keď sa negatívne snaží zrušiť ešte niečo negatívnejšie, čo je nemožné ale čo tak spojit južný pól zo severným ? Dobrým prístupom isť na niečo negatívne ? Určite vás to nikdy nenapadlo, lebo keď vás niečo štve aj vy ste ten negatívny aj keď si to neuvedomujete. Áno, aj ja keď sa ráno zobudím a nechce sa mi, v mysli si hovorím „Chce sa mi a tá únava je len pocit“ a predstavte si, že to funguje, sami sa vciťujete do svojich myslienok, sami si to potvrdzujete, jedným slovom, stávate sa tým načo myslíte. No dobre, povedal som si, Takže keď som prekonal rannú únavy bez kávy, čo budemďalej prekonávať ? Prvé čo ma napadlo je závisť a nenávisť. Ako sa zbaviť tejto vlastnosti ? Tak za prvé všetko negatívne vám odoberá energiu a rozhodne by ste sa mali sústrediť na seba a svoj úspech, svoje šťastie, a za druhé, verte či nie všetci tí podvodníci a klamári si užijú chvílky slávy a rozhodne ak by sa vyhli súdu, život im to vráti to je zákon, tka to funguje a my to nezmeníme, takže oto vačší dôvod prestať závidieť.

Zoberme si Politiku, politikov, volili sme ich, kde skončili sľuby ? aké majú majetky ? načom sa vozia ? Presne táto negatívna myšlienka natoto všetko nás zabíja a ničí, každý moment keď nato myslíme, toto nieje rozhodne správna cesta. Riešenie není to, že vybehneme do ulíc a začneme rozbíjať, severný a severný nikdy nespojíme, chápete ? Už keď tak hodím sem vsuvku : Predstavte si desať tisíc ľudí ktorý upchajú premávku v bratislave, žiadny protest, len túžba po zmene zákonov, to by uspelo, dám nato ruku do ohňa „doslova“. Ale samozrejme slováci sme aký sme a toto je nereálne že ? Týmto sa nič nevyrieši. To je úplná blbosť. Počúvam mnohé negatíva a viem ako zmeniť krízu. Práve som napísal viem, mám to podložené, takže „My sme tí čo ju môžu zmeniť“ musíte pochopiť slová vyššie, naše myšlienky.

Áno, uznávam ľahké to není ale sila je v nás, našich myšlienkach, keď stále myslíte nato čo chcete robiť, včom chcete podnikať, je to to, čo vysielate do vesmíru tie kladné a záporné frekvenčné signály a to načo myslíte sa časom nejako prejaví, sami si stanovte, čo chcete a uvidíte kedy to príde, nikdysa nedajte zmiasť cenou a slovom nemožné, je to totižto veľká chyba. Tak to funguje, presne ako umňa. Nikdy som nepísal scénár pre film, lebo som to považoval za zbytočné kedže film stojí vela peňazí, štáb a neviem čo všetko. Scénar mám napísaný a plánujem ho zrealizovať, lebo začiatky niesu v Hollywoode ale v kvalitných príbehoch. JE to tak jednoduché, len som to nevidel.

Teraz snáď chápete moje posolstvo. Možno mnohí zvás majú iné názory, to chápem tak takým prajem, aby splynuli so svojím dobrom, názormi a dosiahli krásne šťastie. Viete, nie všetci bohatý ľudia sa stali bohatými len tak alebo niečo zdedeli, chápu tieto slová a riadia sa nimi, mali svoje myšlienky, svoj krasny optimisticky obraz, išli si za svojim, vo viere vykročili proti svetu a pozitivnym prístupom zrolovali všetko negatívne.

Je vnás neskutočná sila a akonáhle pochopíte, že ste vedomý tvorca svojho života, že vy si tvoríte osud, pochopíte ako myslieť pravým myslením. Predstavte si žeby ste sa po prečítaní tohto článku rozhodli zmeniť život. Dá sa to ? Možno niekedy stojíte pred zrkadlom keď vás chytí depresia „depka“ a hovoríte si „Tak toto je moj súčasný stav, to som ja“ ale to nieste vy, to je pozostatok vašich myšlienok, ktoré môžte zmeniť.

Takže tu sa to začína, tieto poznatky mi dali možnosť začať žiť nový život. Tiež čítam otých vraždách a nehodách, katastrofách, smutných príbehoch. Noviny sú nato aby sme boli v obraze, nemsíme plakať a smutiť, zavaliť sa tým. Dáva nám to len ponaučenie, alebo ste videli niekde a počuli, že musíte plakať a mať pokazený celý deň alebo rovno život ? Ja nie a určite je to to najhoršie, čo môžte urobiť. A čo snád najhorší faktor existuje je stres, príbehy ako som sa mu v rôznych situáciach vyhol, boli vďaka pochopeniu tajomstva celkom komické, teda predstavte si že vás niekto vytočí a vy si predním šepkaté, je to hlupák a určite nestojí zato míňať si naňho energiu.

Dnes si silno uvedomujem podstatu bytia, že to niesú len peniaze, že to není len sex, drogy, párty, luxus, americký sen, je to vyššie pochopenie. Sme duchovné bytosti, ved spominam si na alfa hladinu a silvovu metodu, tí čo podľa toho žijú sú veľmi šťastný ľudia, a predstavte si že žiť šťastný a bohatý život je úžasné. Každý veľký učitel, čo pôsobil na Zemi, nám hovoril, že život má byť bohatý.

Na záver by som len dodal, že som rád za všetkých filzofov, ktorý tu kedy boli, za film „The Secret“ lebo toto všetko ma posunulo naozaj vpred. Dnes si uvedomujem, že môj zmysel života si tvorím sám. A ak by som mal žiť vtom že budem dokonca života makať vo fabrike a nikdy nebudem mať viac tak … to by sa neoplatilo žiť. Nikdy sa neriaďte názormi ľudí, lebo negatívny ľudia nikdy nič nedosiahnú ale vy áno, vy nato máte, verím že ste skvelý a silný a ak ste rozumný a chapavý práve ste pochopili istú časť tajomstva života.

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 1789x
Priemerná čítanosť článkov: 1789x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy